18 Ocak 2008

Bursa-Uludağ kaçamağı...

İki günlük bir tatil kaçamağı yaptık,arkadaşlarla beraber, çocuksuz olarak ilk defa :) Evlenip Bursa'ya yerleşen arkadaşlarımızı ziyarete gittik.Benim Bursa'ya ilk gidişimdi, camileri, çarşıları ile tarihi yönü zengin bir şehir olmasının yanında aynı zamanda tam bir sanayi şehriydi. Her yer fabrika, işyeri, sanayi bölgesi ve aynı zamanada inşaatı devam eden sitelerle doluydu.
Tarihi çarşısına bayıldım, ipekçiler, havlucular,kumaşçılar tam bana göreydi yani:) Ne yazık ki vaktin kısıtlı olmasından dolayı tadını çıkara çıkara dolaşamadım oralarda.


Bursa'ya gelipde Uludağ'a gitmeden olmaz tabi ki, ikinci gün Uludağ'a çıktık teleferik ile.


Manzara çok güzeldi, yukarıya doğru çıkmaya başladıkça iklim değişmeye ve karlar kendini göstermeye başladı.



Teleferikten indikten sonraki yer, düz ve piknik alanı olarak da kullanılan bir bölgeydi.İnsanlar çoluk çocuk piknik sepetleri ile gelmişlerdi, hava çok güneşliydi, şaşılacak derecede sıcaktı ve her yer kardı.

Oradan dolmuşlara binip daha da yukarı oteller bölgesine çıktık.İşte meşhur Uludağ böyle bir yermiş :)


Orta direk vatandaşımızdan sosyeteye her kesimden insan biraradaydı ve çok kalabalıktı, kaymayı denemedik çünkü vaktimiz kısıtlıydı ve çevreyi keşfetmeyi tercih ettik.
Uludağ'a çıkıp da mangalda bir şeyler yemeden olmazmış, denk geldi güzel de oldu ODTU'nün tesislerinde mangalda sucuk ekmek yedik :)

Uludağ'ı bilenler bu sıralarda çok kar olmadığını söylediler, kaymaya yetecek kadar kar vardı ama ağaçların üzerinde fazla kar yoktu, belli ki uzun zamandır yağmamıştı ama ben gerçek kar kalınlığını ölçecek bir yer buldum ve kayıtlara aldım:)

Binaların saçaklarından hançer vari buzlar sarkıyordu, bir çok tesisde uyarılarını yapan tabelalar asmışlardı zaten "DİKKAT! BUZ DÜŞEBİLİR" şeklinde. Fotoğraflamayı akıl edememişim ama askeri tesisin uyarı levhasındaki üslup dikkat çekiciydi :) " SAÇAK ALTINDAN GEÇME ! "

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Hilalcim bizde bayramda yılbaşında dağdaydık cennet resmen bıraksalar gece gündüz kayardım valla :) sevgiler canım

Adsız dedi ki...

Bursa denince aklıma cevriye bar ve zaref plaza geliyor aklıma uludağ ünisinde uluslar arası ilişkilerde okuyan arkadaşlarımı ziyaret etmek için gelmiştim daha öncesinde de fransız arkadaşım jose leserre'yi gezdirmeye getirmiştim.O zamanlar fotoğraf düşkünlüğüm yoktu sanırım en kısa zamanda bursada ki arkadaşlarımı tekrardan ziyaret etmem gerekecek :)

Adsız dedi ki...

bizsiz çıktınız demek oralara, eğlenemediniz tabe di mi:)
bi daa yapalım derim bööle bi tatil, bu sefer sadece alışverişli bi gezme olsun ama olmamı:)
mesela ikea...
en kısa zamanda amaaa...
Aa:)