24 Ağustos 2007

Crescent'ın Seyir Günlüğü...

Piyango tatil dün akşam bitti, bugün işbaşı. Çok güzel, dolu dolu bir tatil oldu, bundan sonra her yıl bir hafta köye gitmeye karar verdik çocuklarla beraber ve önümüzdeki yıl için rezervasyonu da yaptırdık şimdiden :) Çocuklar doğal ortamda yaşamanın nasıl bir şey olduğunu gördüler, bağ, bahçe, orman, deniz. Beni en mutlu eden tarafı da buydu.



Minik zuzu tam yemelik olmuş, cin gibi maşallah söylenilen herşeyi anlıyor :) Onu da bavulumuza atıp getirecektik ama annesine kıyamadık :)





Köyümüzün sahilinde ayrıca kayalık bir bölüm var, çocuklar için tertemiz, sıcak, sığ bir havuz görünümünde, kayalıkların içinde bay yengeçleri görme şansımızda oldu :)



Dalgalı havalarda çocuklar daha çok eğlendiler aslında, düştüler, kalktılar, yuvarlandılar.
Bu arada köy köy diyorum ama Tatil Köyü demek daha mantıklı olur aslında, ben gitmeyeli acayip gelişmiş herşey, her yer villalarla dolu. Taa eskilerden hafızamdan yer etmiş görüntülerde in-cin top oynayan sahillerinde artık şezlonlar, şemsiyeler, büfeler var. O zamanlar neredeyse tüm sahil bize ait olurdu ama artık çok sahibi var.


Bu görüntülerde Şile Feneri'nden.



Açık havada mangal partisi yapmasak olmazdı tabi, yanında bir de közlenmiş domates biber, off offf! :)


Yirmi yıl öncesinden, çocukluğumuzdan hatırladığım bir Ayşe Teyzemiz vardı, burası onun evi ve hala hayattaydı, görünce çok şaşırdım, şu anda 98 yaşındaymış ama yirmi yıl önceki Ayşe Teyze'den hiç farklı değildi, hala çok dinç, hala kendini idare edebilecek durumdaydı, eski topraklar işte...



Bir akşam üzeri ormana gittik.Anneannemin meyve sebze ektiği, hatta tatillerde kardeşimle beraber dereden su çekerek sulama faaliyetlerinde bulunduğumuz yerlerde bile evler vardı. Ormana girmeye başladığın andan itibaren ıhlamur ağaçlarının kokusu hissediliyordu, mis gibi bir ağaç kokusu vardı heryerde.


Evimizin manzarası, ön tarafı deniz, arka tarafı orman.

60 yıllık meşe palamutu ağacının dallarındaki hamaktan denize nazır bir keyif karesi :)





Yeni yeni olmaya başlayan incir ve üzümlerden yeme şansımız da oldu.




Salata mı yapılacak? Domates, biber, maydonoz bahçede, kopar gel, mis gibi...:)


Ben bahçeli bir ev istiyoruuuuuuummmm!!!! :)


13 yorum:

Annelog Atölye dedi ki...

:))Ne güzel bir tatil olmuş, bence de her yıl mutlaka gidilecekbir köy varsa gidilmeli, kalınmalı, şöyle bahçeden çıtır çıtır biberlerle domateslerle salata yapılmalı, bidedeniz varsa keyiften dört köşe olmalı. Hoşgeldin:)

Adsız dedi ki...

Çıplak ayaklı crescent günleri olmus :)Su çok temiz ve çok berrak.Ayak başparmakların gizlenmiş :)Böyle bir yerde yaşamak yerine ankarada yaşıyor olmak ??? geçerli sebeplerin olmalı? Hoş manzaralardı.Köftelere içim gitti elimi sokup alasım geldi.Bir de kara üzümler tam koparıp yemelikti.Herşeye rağmen güzel şeyler bunlar ruhuna ve bedenine iyi gelmiştir.Sık sık yapmanı tavsiye ederim.

Gamzeli dedi ki...

Nasıl istedim biliyormusun şuan oralarda olmayı anlatamam sana...Ne güzel mis gibi hava , deniz, kum, güneş, doğa, yeşillik süper bişey...İyi yapmışsınız eğlenmişsiniz...

İyi hafta sonları

nimetin.blogspot.com dedi ki...

hah şunu bileydin crescentim. bahceli ev lazim. kesinlikle bahceli ev lazim. hani bizim koye biseyler ekip bicmeyi hayal ettik ya hep. acaba vakit bulup seneye boyle bisey yaparmiyiz ki?
hosgeldiniz yeniden. ozledik sizi hakkaten ya.

nimet

Age35 dedi ki...

Sen adeta cennete gitmişsin Crescentcığııım...

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

sen bahcelı ev ıstıyormussun ıyı yıne
ben çok büyük bahcelı,deniz manzaralı,sehrın merkezınde iyi bir semtte,2-3 katlı,havuzlu,yemyeşil bahçesinde büyük ağaçlar olan bir ev istiyorum tez zamanda AMİN ;)

Gamzeli dedi ki...

Beraat Kandilin Mübarek Olsun Canım...

CRESCENT dedi ki...

Annelog,
Doğaya dönüş duygularım özellikle bu yıl depreşti :) 35 dönüm noktası herhalde :)))

CRESCENT dedi ki...

Umar,
Karadeniz'in berrak olduğu zamanlara denk gelmek biraz şans işidir, şanslıydık :)
Aslında bence ayaklar mahremiyettir :)o kadar aşabildim olayı:)
Ankara'da yaşamak için tabi ki geçerli sebeplerim var,ailem, işim,eşim,herkes burada.Bir de İstanbul'da aynı refah düzeyinde yaşabilmek için daha fazla paraya ihtiyaç var, belki günün birinde :)

CRESCENT dedi ki...

Gamzeli,
Siz de kaçın eşinle hafta sonları böyle yerlere, şimdi en güzel en uygun zamanlarınız:) Senin de kandilin mübarek olsun.

CRESCENT dedi ki...

Nimet,
Bir görüşelim bahsedeceğim sana yeni planlarımdan :))

CRESCENT dedi ki...

Age 35,
Gerçekten öyle gibiydi, ruhum yenilendi adeta...

CRESCENT dedi ki...

Aqua,
Yok, benim o kadarında gözüm yok şu anda, ben küçükten başladım ama seninkine de AMİN :)