12 Şubat 2010

Siyah Bolero

Aslında dikiş maceram bu bolero ile başlamıştı. Gördüğüm bir örgü bolerodan yapmak isteyip ama örgü örmeye de üşenince "triko kumaş alsam da gövde kısmında onu kullansam ,sadece uçlarını tığ ile örsem" diyerek kumaşçıya gitmiş ve kocaman iki poşetle çıkmıştım oradan:)



Esnek triko kumaştan 60cm x 65 cm ölçülerinde bir parça kestim sonra onu ortadan ikiye katladım, eni 65 cm boyu 30 cm oldu.Yanlarından 18 cm boşluk bırakıp (kol yeri için) kalan kısmını aşağıya kadar diktim.Sonra uçlarına tığ işi yaptım.Yan dikişlerinin üzerine kendi kumaşından fırfır hazırlayıp diktim.Önden bağlamak için de ip hazırladım.Bolero aşağıdaki şekle geldi.



İlk bakışta üst tarafı tamamen kapalı bir dikdörtgen halinde.Kol yerlerinden giyip bir etek ucunu da yaka şeklinde kıvırınca bolero ortaya çıkıyor:)

2 yorum:

Atolyekedi dedi ki...

Çok beğendim, çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Ayrıca anlattımınız içinde teşekkür ederim fırsatım olursa benimde aklımdan böyle bir şey geçiyordu ama nasıl yapacağımı bilmiyordum.Sizede çok yakışmış güle güle kullanın.

dakikadanonce dedi ki...

çok çok çok güzel olmuş. ellerine sağlık güzel günlerde kullanın.