27 Eylül 2007

Geyik çıkabülür...



Keşke düşünce gücüyle herşey halledilebilseydi, o oofff o zaman acayip iş bitirici olurdum :)) Gerekli gereksiz herşeyi düşünüp kurgulayan, hayata geçirilebilir geçirilemez bir sürü planlar yapan, herşeye heves eden,bir sürü şey yapmak isteyen ama zamansızlık ve imkansızlıklar yüzünden bir çoğunu hayata geçiremeyen ama pes etmeyip o düşünceleri itinayla aklının bir köşesinde yaşatmaya devam eden ben, tüm yapmak istediklerimin yükünü sürekli düşüncelerimde taşımak zorunda kalmaz, nihai sonuca daha çabuk kavuşmuş olmanın hazzını yaşar, fikren daha huzurlu ve relax bir hayat sürerdim herhalde.

-Resim yapmak istiyorum!
-Buyrun size sanal bi 5 saat, güle güle harcayın.
-Aaa ne güzel oldu :)


-İtalyanca öğrenmek istiyorum,bunun için çok zamana ihtiyaç var fakat benim de şu sıralar buna ayırabilecek pek vaktim yok biliyorum ama olsun, ben yine de öğrenmek istiyorum!
-Uzun uzun vakit harcamaya ne gerek var, isteyin olsun, hooop mikroçipi yüklüyorum...Di dove sei ?
-Sono di Turchia. (???!!! vay be, konuşuyorum!)


-Şimdi ben yaşadığım yere yakın güzel bir bahçe istiyorum, içine hafta sonları gideceğim küçük bir ev yapacağım,eşyalarını İkea'dan alacağım, sonra bahçesine de sebzelerimi, ağaçlarımı dikeceğim, evde hali hazırda bekleyen şişme havuzumuza su doldurup bahçesine koyacağım içinde çocuklar oynayacak, bir de hamak olacak. Ama bunlar için hem nakde hem vakde ihtiyacım var fakat ben beklemek istemiyorum! Bir yolu olmalı, bir yolu olmalı....
- Aaaa beklemeye ne gerek var, düşündünüz ,istediniz ve kazandınız, buyrun anahtarları !
- Süper yaa!! :))


İnşaatçılığa bile heves edecek kadar sınırları zorlamasam :)) , evde heves edip başladığım yarım kalmış tüm projelerim bitmiş olsa, aldığımız tüm kitapları okumuş olsam, çocuklara daha fazla zaman ayırabiliyor olsam, canavar gibi araba kullanabiliyor olsam, deko-dizayn ve hobilerimle direkt alakalı bir işim olsa...

İstesem olsa, istesem olsa ! :)) Çok beleşçi oldu böylesi de değil mi? :) O zaman şu anda yapamıyorsan ,imkanın yoksa, uygun zaman şu an değilse Unut be kardeşim! Unut, anı yaşa! Düşüncelerin, ne yapabilirimlerin, nasıl yapabilirimlerin altında ezilmekten vazgeç, bırak bilmediğin, yapmadığın, yapamadığın şeylerde olsun, Aayyyyhh!! :))
Yeni favorim Şahika:) En sevdiğim iki dizi Yaprak Dökümü ve Avrupa Yakası , ne yazık ki saatleri çakışıyor, yaşasın zapping! :))

7 yorum:

Adsız dedi ki...

herşein bi zamanı var ve sen bunları zamanı gelince zaten yaşıosun, dii mii ama:)
secret da secret:)
okuduum belli oluo mu
Aa

nimetin.blogspot.com dedi ki...

ana ilk defa gündüz gündüz rahatçana yorum yazabiliyorum. blog sayfaları açılmış!!!:)))
düşünce yoluyla bişeyler yapmak çok tehlikeli be crescentim:))))

nimet

Adsız dedi ki...

Tek sıkıntımız aslında her şeyin bir anda olup bitmesini istemek.
...
Oysa bunun için bir çetere tutup önem sırasına ve smart lık derecesine göre dizip harekete geçebiliriz.Bakınca isteklerine sade,basit ve erişebilir.Aslında mümkünde yapabilirsin.
...
Projelendir.Çalışan insansın.İsteklerine prosesler hazırla.Ve inan önce yapabileceğine.İstedikten sonra yapamayacağın olamaz çünkü senin.
...
Çok teorik konuşabilirim ama zaman yönetimi ve hedef koyma konusunda ciddi eğitimler aldım.Sevdiğin dizilerden birine harcadığın zaman diliminden vaz geçip resim yaparak ruhunu tatmin edebilirsin.Ortaya çıkardığın eser seni daha önemli hissettirecek başarınca.
...
Uzun uzun yazma gereği duydum çünkü eğitimde senin gibi düşünen bir sürü insan vardı ve 2 günlük eğitim sonunda herkes neyi nasıl elde edebileceğini öğrenmişti.
...
Hayatındaki Zaman Hırsızlarını Tespit et bence.Nelerde en çok zaman kabettiğini düşün sonra zamanı yönetmeye çalış.O zaman yapmak istediklerin gözünde büyümeyecek ve sen teker teker elde edeceksin.
...
Biraz caksın,cıksın,maykıl ceksinlı :) bir yazı oldu ama sanırım özgüven,zaman yönetimi,hedef koyma konularında eğitim alman gerekiyor.Hemen bir D&R git kendine zaman yönetimi kitabı alıp başla!kendini bu alanda yetiştir.Böyle yapmak istiyorum demek yerine,yapanlara gıptayla bakmak yerine,onlardan biri ol...
...
Hadi Marş Marş :))
Tesadüftür ki burayı ziyaret etmeden bende Gör,İste diye bir yazı yazmıştım.

CRESCENT dedi ki...

Aa,
Evet belli oluyor :)

CRESCENT dedi ki...

Nimet,
O zaman herkes yapmasın ben yapayım,tehlikelerden uzak dururum söz :))

CRESCENT dedi ki...

Umar,
Öncelikle teşekkür ederim ilgin için:)Önerilerini gerçekten dikkate alacağım,söylediklerinin doğru olduğunu da biliyorum aslında,iş uygulamaya kalıyor.Bu arada D&R de bir sürü zaman yönetimi kitabı var, hangisini tavsiye edersin?

Adsız dedi ki...

Aslında hangisi sana daha yatkın geliyorsa okunma uslubu olarak ve detaylıysa onu al derim.Bu alanda elimde bir kitap yok eğitimi direk aldığımdan kitap ihtiyacım doğmamıştı.Gogole zaman yönetimi yazdım ilgi çekici linkler çıktı bakabilirsin fikir edinmek açısından.Eğer kitap alırsan bana kimin aldığını yaz.Bende ısmarlayayım.