04 Eylül 2006

İste yeter ki...








Azıcık boş vaktim olsa ayaklarımı uzatıp dinleneyim biraz demem.Mutlaka kendime bir iş çıkartırım.Geçen hafta yemek bloglarını incelemiştim, haftasonu bolca tarifle gittim eve.Geceyarısı saat 12'de ilk zeytinyağlı dolmamı (itiraf), pazar sabahı saat 8'de de ilk browni'mi yaptım.Çok da güzel, pek de güzel oldular.Muffin kalıpları yıllardır var olan bir şeymiş ama ben yeni keşfediyorum, nasıl da dikkatimi çekmemiş şimdiye kadar! :) Onlarla fırında patates püresi bile yaptım! :)

Ve ben bir de ne yaptım biliyor musunuz? Pazar günü öğleden sonra saat 4'de bizim zuzularla bir oluuup, sevgili eşimi salona badana yapmaya ikna ettiiiim!! :) Gerçi o da en az benim kadar hevesliydi. Bana boya deyince akan sular durur. O saatte ailece hepimizin elinde birer fırça, boyaya başladık, zuzular ilk yarım saatten sonra pes ettiler ve 3-4 saatte bitirdik işimizi.Açık lila rengi tertemiz bir salonumuz var şimdi :))) He-man daha geçen sene "bir daha böyle paldır küldür boya falan yapmam" demişti ama kadının fendi erkeği yendi işte!:))) Teşekkürler birtanem!

14 yorum:

KUGUU dedi ki...

Ellerine saglık dolmalar cok leziz gorunuyor lila blog ve lila salonsahibi Crescentcgm:)) gule gule kullanın yeni salonunuzu.

CRESCENT dedi ki...

Potansiyelariza,
Teşekkürler:) Yok canım emrivaki demiyelim buna ,tatlı bir şekilde ikna :)))

Kuguu,
Çok güzel yakalamışsın ayrıntıyı, dikkatli kuguu'cgm! :))Teşekkürler...

Annelog Atölye dedi ki...

Patates püresini merak ettim ben Crescent??Lila salonunuzda güle güle oturun:)

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık:)walla aldığın yastıklardan belliydi Abla bu projenin yakınlığı:) iyi olmuş güle güle güzel günlerde oturun lila rengi sabahlara uyanın ailecek:)yakında olabilecek diğer projeleri de çaktım walla sen zaten biliyorsun He-Man de tahmin ediyordur:) eh bu lila rengini kutlamaya, muffin kalıpları hayırlamaya zeytinyağlı dolma tarifini unutmadan tekrar yaptığın bi günde kutlamaya geliriz artık:)
Zep:)

CRESCENT dedi ki...

Annelog,
Teşekkür ederim:)
Normal patates püresi hazırladım,4-5 patatesi haşlayıp ,ezip,içine biraz tereyağ,1 su bardağına yakın süt, tuz ve biraz da muskat koydum, iyice karıştırdıktan sonra muffin kalıplarına döktüm ve üzeri biraz kızarıncaya kadar pişirdim.Kalıplardan çok kolay çıktılar ve görünüşleri de çok hoş oldu.Herhangi bir et yemeğinin yanında da kullanılabilir.
Bu arada muskat'ı ilk defa denedim,güzel ve hoş bir koku ve tat veriyor.Alışmak anlamında ben çok az koydum.Küçük ceviz gibi bir şey,rendeleyerek kullanıyorsun,bir adı da hintceviziymiş,patates püresinde,et yemeklerinde,keklerde kurabiyelerde de kullanılıyormuş ama ben ilk defa patates püresinde denedim...

CRESCENT dedi ki...

Zep,
Evet aslında projenin temelleri çok önceden atılmıştı ama düşünme aşamasındaydık,bir anda oldu işte:)))
Tabi ki ,en kısa zamanda yaparız hepsinden bir daha...:)

Adsız dedi ki...

Çarşamba günkü yorgunluğun üstüne nasıl da yaptınız badanayı:)İkna yeteneğine hayran oldum doğrusu,He-man hiç de olacağa benzemiodu da:)Hayırlı olsun abla,güzel günlerde otur inşallah:)Ellerine sağlık:)En kısa zamanda görürüz inşallah...kek ve dolmayla birlikte tabe:P ...Aa

CRESCENT dedi ki...

Teşekkür ederim:)He-man yırttığını düşünüyordu ama bir anda hazırlıksız yakalandı :)))) Tabi ki görüşürüz en kısa zamanda...:))
Bu arada benden 10 yaş büyük M.Bey'de bugün bana Abla dedi yaaa:( Biliyorum sevgi ve saygıdan söyleniyor bunlar ama triplere gireceğim bak...:))

Adsız dedi ki...

taam taam demiom:)bari ben demiim di mi:)Aa

DRNEFES dedi ki...

salonunda blogunla takım olmuş yani..güle güle oturun:)

vintage biscuit dedi ki...

dolma istiyorum anneeeeeeeeeeeeee

Adsız dedi ki...

birde bu ülkede işkence yok derler.Sen kalk adamcağıza pazar pazar işkence yap.Tüm erkeklerin nezdinde seni esefle kınıyorum. es

CRESCENT dedi ki...

Menapoz abla,
Teşekkür ederim,takım olmuş gerçekten!:))

Vintage biscuit,
Hemen bir porsiyon gönderiyorum...:))

Es,
Seni de göreceğiz inşallah!:)))

Annelog Atölye dedi ki...

Çok şık olmuştur o zaman kek gibi püreler. Deneyeyim:)