10 Temmuz 2006

"Vaayy seni gidi kene!..."


Taaa okul yıllarından beri He-Man ile aramızda şakalaşma konusuydu kene.
-Vaayy seni gidi kene! şeklinde takılmalar yapardık birbirimize.Doğru dürüst kenenin ne olduğunu bile bilmez, bu kadar da popüler olabileceğini tahmin etmezdim.Kene'nin nasıl bir şey olduğunu tam anlamıyla geçen sene öğrendim, ama ne öğrenme! :))

Bir gün tesadüfen bacağımda yabancı bir cismin varlığını keşfettim ve onun canlı olduğunu anladığım anda kafayı yiyecektim neredeyse, zorla da olsa ayırmayı başardım onu kendimden.Bir gün önce yeşillik bir alana gidip oturmuştuk bir kaç saat.Birden, medyada yeni yeni çıkmaya başlayan kene haberleri film şeridi gibi geçti gözümün önünden.Hemen internetten araştırmaya başladım, Kırım-Kongo kanamalı ateşi, kenenin şekli, hastalık belirtileri, kuluçka dönemi derken aldı mı beni 10 günlük sıkıntılı bir bekleyiş.Doktora da gittim, anlattım, beni pek ciddiye almamış gibi bir hali vardı, gülümseyerek: "burada olmaz onlardan, merak etme değildir" tarzında telkinler falan...Tabi ısırılan benim, sana göre bir şey yok :)

İnternetten fotoğraflarına baktım,benim böcüğü andırıyor, faaliyetler aynı, ısrarlı(!) bir kan emici :) Çok fazla ciddiye almamaya çalışıyorum gülerek anlatıyorum herkese ama içime de bir kurt düştü tabi, 10 günlük kuluçka süresini bekliyorum, tavuk misali :))))

Neyse stresli bir bekleme döneminden sonra onun kene olmadığı kanaatine vardık ama yaşadığım sıkıntıyı bir ben bilirim.Hala zaman zaman aklımıza geldiğinde "yaaa, bir de kene olayımız vardı değil mi?" deyip gülüyoruz, benim içim sıkılarak :))))

Dün ani bir piknik olayı organize ettik Nimet'lerle.Benim kene olayını yad ettik gene gülerek.Belediye'nin bir parkıydı, buralarda kene olmaz dedik, çimler bakımlı ya :) Haftaya gerçek bir piknik olayına girişelim dedik mangallı falan, uzak diyarlara.Ben hemen "kene?" diye atladım! Ediz'de " Merak etme, alırız 4-5 kutu shelltox, sıkarız oturacağımız yere ve etrafına, hiç bir şey olmaz! " dedi :)))))


11 yorum:

KUGUU dedi ki...

Allah korusun. Siz yine de dikktli olun haftaya CRESCENTcgm ve NIMETcgm. (artik beraber yaziyorum size- Nimet buradan okuyorsundur umarim:))

ediz böyle buyurdu dedi ki...

Birdefa onun adı GENE sayın bakan aynen böyle söyledi ayrıca Türk Milletine birşey olmaz mantığıyla gidersek zaten birşey olamaz :))))

Gamzeli dedi ki...

ayy çok sevindim vallahi olmadığına ..Bizim tanıdığı gece balkonda otururken ısırmış , ısırdığı yerin etini çıkarmışlar içinde ,4 tanede dikiş atmışlar...Yaaa biz ne yapıcsz böyle, yok kene , yok kuş gribi ,yok o ,yok bu offfff offffff

nimetin.blogspot.com dedi ki...

okuyorum kuğucum okuyorum:))) yalniz crescent güzel güzel anlatmışta. kazın ayağı öyle değil tabi. hakkaten korkutucu bir olay. ama biz yinede bağ bahçe yapmayalım bu aralar:))

nimet

CRESCENT dedi ki...

Potansiyelariza,
Teşekkür ederim:)Tamam,bir daha böyle bir olayla karşılaşırsam ki umarım karşılaşmam,zeytinyağ olayı aklımda olsun :))

Kuguu,
Tamam,piknik işi iptal sanırım bu arada :)

Salih Ediz,
Tabi,onlar ne diyorsa doğrudur...:)

Gamzeli,
Offf çok kötü yaa,onlara da geçmiş olsun...

Nimet,
Bence de yapmayalım...:)

Annelog Atölye dedi ki...

Paçaları çorap içine sokuşturmak en etkili çözüm Crescent:) Geçmiş olsun bu arada.

CRESCENT dedi ki...

Annelog,
Teşekkürler,paçalar,çorap,ok! :))

Tarkan,
Peki yıllar önce insanları ısırmıyorlar mıydı bunlar? Yeni mi akılları başlarına geldi de kene vakaları 2 yıldır arttı?:)
Komplo teorisi gibi,tavuklar ve keneler ha :))) güzel...

Huzunbazz dedi ki...

aman dıkkat :) gecmıs olsun allahtan onemlı bısı deılmıs walla okurken nasıl yanı dedım sok oldum walla neyse ıyı olmana sewındım crescent senın daha yazacak yazıların war dıkkat et kendıne

CRESCENT dedi ki...

Fatih,
Sağol:)Hem stresli hem de şimdi düşününce komik günlerdi,ama şakası olmayan bir konu tabi ki...
Teşekkürler güzel düşüncelerin için :))

DRNEFES dedi ki...

'aman ya bizim 40 yıllık kene oldu kırım kongo etkeni' der babam ...haklı da hemen panik yapmaya gerek yok...ayrıca olur da bir kene vücudunuza yapışırsa kenenin olduğu yere sıvıyağlı pamuk kapatın..kenenin solunum organları poposunda olduğundan nefes alamaz ve ağzını açmak zorunda kalır..beni ciddiye alsanız ii olur doktorunuz konuşuyor..ve de eger elinizle koparmaya çalışırsanız,bir kısmı içinizde kalır ve de kesip dikmek zorunda kalırız:(

CRESCENT dedi ki...

Menapoz Abla,
Sıvıyağlı pamuk olayını sonradan öğrendim tabi,ama zaten kene de değilmiş,umarım öyle bir durumla da karşılaşmam bir daha...:(