10 Nisan 2006

Teyze Oldum!


Bu sabah Teyze oldum, asılında daha 10 gün vardı ufaklığın gelmesine,doktor amcaları öyle söylemişti ama bizimki biraz sabırsız çıktı ve daha fazla beklemek istemedi sanırım :) Anne olduğum zaman da düşünce olarak kendimi anneliğe alıştırmam biraz zaman almıştı, “nasıl yani, ben şimdi anne mi oldum ?” şeklinde.İnsan bir süre bu yeni kimliğine alışmakta zorluk çekiyor, ama sonra o ufaklıkalar kendilerini hemen kabul ettiriyorlar ve hayatınızın en önemli parçası oluyorlar.Şimdi küçük prensesi görmeden bu teyzelik kimliğine de alışmak zor olacak, anlaşılan bize bu hafta sonu İstanbul yolları gözüküyor :)

26 yorum:

Annelog Atölye dedi ki...

Ömrü uzun, aklı ve şansı bol olsun!!
Taze bir teyze olarak tebriklerimi kabul et Crescent:)

Günce dedi ki...

Yeğenin dünyaya hoş geldi diyelim Hilal abla:))Seni de tebrik ederim:)

rks dedi ki...

Tebrikler!!!!!!!
Umarım yeğenin hayatı boyunca mutlu olur.

Bir dayı adayı (2 hafta sonra bende dayı oluyorum)

CRESCENT dedi ki...

Annelog,
Teşekkür ederim,teyze olmak nasıl bir duygu? Eeee bu durumda sen benden tecrübeli sayılırsın :)))

Günce,
Teşekkürler.Darısı senin başına diyelim :))))

Tarkan,
İyi dileğin için teşekkürler.Demek sen de yaşayacaksın böyle bir duyduyu yakında,bu geriye sayışlar biraz heyecanlı oluyor öyle değil mi? :))

Özünden,
Teşekkürler:) Temennine de tüm kalbimle katılıyorum...

Tatlı Cadı,
Teşekkür ederim,ben de aynı şeyi düşündüm biraz önce biliyor musun,orada olabilsemde bir koklasam bebişi diye :)

nimetin.blogspot.com dedi ki...

crescent garip bi his yarattı bu haber bende. Kardeşimin çocuğu olunca da aynı şeyleri hissedeceğim galiba. neden? çünkü birden kardeşinin küçüklük halleri aklıma geldi. Evliliği yakıştırdım ama çocuk olayını yakıştıramadım:) heleki en son gördüğüm o aktif, o gece yarılarına kadar çalışan halini düşündükçe. Senin adına çok mutlu oldum. Kardeşin adına çok sevindim. Herkesin anne olmasını ve bu duyguyu tatmasını isterim. Bu hafta sonu gidemezde sonraki haftaya kalır ve planlarımızı gerçekleştirmek istersek bende görmek isterim nazanın kuzenini:)))
sevgilerimi ilet kendisine.

nimet

Annelog Atölye dedi ki...

Crescent Merhaba:) Yazarken de tereddüt ettim, ifadem her türlü anlaşılabilir dedim ama publish e basmıştım bi kere. Yok ben teyze olmadım:)) kardeşim yok maalesef:(Kuzenlerimin bebekleri olsun diye bekliyorum, kıyısından teyseliği yaşayayım diye. Onlarda da hiç niyet yok:( Neyse, yeni anne babaya da tebrikler bu arada:)

İsmail Taha dedi ki...

Hayırlı olsun. :) keşke bende bulsam bi bebekte sevsem...

İsmail Taha dedi ki...

bu arada resmi çözmüşsün tebrik ederim.

zeyno dedi ki...

Uzun ve mutlu bir ömrü olur inşallah:) Teyze olmak benim için çooook güzel bir duyguydu. Hele de yeğenimi uzun yıllar beklemişken gelmesi süperdi:))

KUGUU dedi ki...

Hey HEY hEY

Buraya seni sobeledigimi soylemeye gelmisken tam SUPER bir haber aldim: teyze olmussun:))

Heyyooo..

herseyden cok bisi demek bu!

Bebek Hosgelmis dunyaya, ailesine ve teyzesine:))

Omru uzun bahti sansi acık olsun insallah.

Ama yine de sobelendin:))

Kuguboynu:)

KUGUU dedi ki...

Kuguboynu, the 2 dunya tatlısı yegen sahibi teyze desem daha anlasilir olur muydum:)))

Adsız dedi ki...

ablammmmmmmmmmmm. sen şimdi teyze oldun ben bu müthiş duyguyu 2000 model bir yakışıklıyla ilk kez yaşadım, sonra en az onun kadar bi yakışıklıyla daha... ve şimdi 2006 yılında bir prenses daha... 2000 yılından beri hayatımda ilkleri yaşıyorum . 22 yaşıma kadar uykumdan en mutlu tebbesümlerle uyanmamıştım hiç. önce Arda sonra Atakan ve şimdi de Defne... hani derler ya teyze anne yarısı diye ben onları hep benim tamamlayanlarım olarak gördüm ve görücem. Ardamın eski evinizde otururken; salihle ben geldiğimizde mutfak kapısını telaşla açmaya çalışmasını ve kapının arkasına sıkışmasını( ki o zaman emekliyordu), ilk yürüme çabalarını, bu müthiş olaya herkezden önce şahit olan salih sen benim kapının arkasına daltonlar gibi dizilip gizlice izleyişimizi ve o gün onurua geldiğinde ona 3 adım atıp yere düşüşünü ve onurun şok oluşunu asla unutamıycam.sonra Atakan.. onu ilk gördüğümde belalı bir sınavdan ne olursa olsun çıkıp (ki o sınavdan kaldım) salihle düldüle binip(bizim eski kısrak) motoru ağlatıp hastaneye ulaştığımızı, o sarılar içinde ki kapkara saçlı müthiş erkeği görüşümüzü ve salihin yüzünde ki o kendi oğlu gibi ifadeyi hiç unutamıycam.(birde atakanın; arda atakan ben kulaktan kulağa oynarken herşeye bıkıp usanmadan "portakal" demesini ve onun küçük olduğunu bilen -ki aslında o da o kadar küçük olan- ardanın atakana abilik yapıp; onu bilerek alttan almasını asla unutamıycam.)Ve en kısa zamanda 4. mutluluk kaynagımı( pardon ama 1. ayça yani... ne de olsa o bizim ilk göz ağrımız:)DEFNEMİ görmeye gidicem. şu an için elimde hissettiğim tekmelerinden başka hatıram yok ama biliyorum artık gülerek uyanmam için bir çok hatıra bırakacak bende. İyiki varsınız iyiki bu mutluluğu yaşattınız bana... ÇOOOOOOOOOOOOK TEŞEKKÜRLER........ NİLAY

CRESCENT dedi ki...

Nimet,
İnsan kendi kardeşi olunca ilk başlarda hiç bir şeyi konduramıyor ona,onu hala küçük bir çocuk gibi görüyor.Taze anne iki üniversiteyi aynı anda bitirmiş master yaptığı zamanlarda "abla saçıma gölge yaptırsam nasıl olur?" dediğinde "daha yaşın ne başın ne" diye kızdırırdım onu:))Onunla aramızdaki "yaş-baş" muhabbeti hiç bitmedi:)))ne kadar büyüselerde senin gözünde küçükler işte:)

Annelog,
Ben direkt öyle anladım valla.İnşallah kuzenlerinde yaşarsın bu duyguyu :))

İsmail Taha,
Teşekkürler.Resmini de aslında bir arkadaşım çözmüş bana gösterdi.Seni Melih Görgün'e benzettiğimi söylesem ne dersin? 14 Bahar isimli şarkıyı söyleyen :))

Zeyno,
Hoşgeldin ve teşekkür ederim.Eminim uzun yıllardan sonra kavuşmak en güzeli olmuştur:)

Kuguu,
Çook teşekkür ederim.Sobene de en kısa zamanda cevap vermeye çalışacağım:)

Nilay,
Canımcığım,ne güzel şeyler yazmışsın,çok duygulandım okurken,bu miniklerin senin mutluluk kaynağın olması ne güzel.İnşallah darısı senin de başına:) Seni çok seviyorum :))

Adsız dedi ki...

sevgili teyzemiz
umarım Defne'nin çoook güzel bir hayatı olur ve sizinle birlikte hep mutlu olur.herşey gölünüzce olsun,sevgiler...AYÇA

Adsız dedi ki...

herşey gölünüzce değil de gönlünüzce olsun:)ehue.AYÇA

CRESCENT dedi ki...

Ayça Haanııııımm,
Teşekkür ederiz,darısı başınıza :))

Adsız dedi ki...

Ablam (Crescent) benim böyle bir sitem var gir bak yorum yaz diyeli bayağı uzun zaman oldu ama açıkçası sadece maili ilk attığında girip bakabilmiştim ve o zaman da sadece bir tane yazı vardı. Doğum iznine çıkacağım son hafta (ki bu 10 gün önceydi) 4 gün mesaiye kaldığım düşünülürse ablam beni affetmiştir diye düşünüyorum. Şimdi (doğumumun 2. günü) siteye girip bakıyorum ve neler neler yapmış bu kız diye hayretle bakıyorum. 4 kız kardeş olmak gerçekten süper bir duygu. İnsan bunu büyüdüğü zaman anlıyor en iyi. Çünkü aynı evin içindeyken mutlaka kavga edecek didişecek bir şeyler buluyor insan.

Evet anne oldum buna ben de inanamıyorum. Doktorun sezeryan için verdiği günden sadece 10 gün önce geldi ve benim hala hastane çantam hazır değildi (bazıları 2 ay önce hazırlar ya böyle şeyleri...) Şaşkınlık içinde hastaneye gitmemiz, sabaha kadar kurbanlık koyun gibi ameliyat için beklemek bile havaya sokamamıştı beni. Ne zaman ameliyathane de hemşire beni uyandırmaya çalışırken Simay hanım uyanın çok güzel bir kızınız oldu dedi işte o zaman olayın farkına vardım yarı baygınken. İki günde insanın bu kadar önceliklerinin değişebileceğini asla tahmin edemezdim. Şu ana kadar stres yaptığım şeylerin (dersler, sınavlar, iyi bir iş, mülakatlar, kariyer beklentisi...) hiç bir önemi yokmuş. En büyük stresim sütümün 1 damla bile olsa yarın hastaneden çıkana kadar gelmeye başlaması ve Defne'nin de emme refleksi kazanması. Yoksa 1 hafta sonra apar topar hastaneye sarılık tedavisi için gelebiliriz. Anne sütü alamayan 1 haftalık bebeklerin çok büyük bir kısmı bu hastalığa yakalanıyormuş. Şu anda bunları hastanedeyken yazabiliyorum çünkü hemşireler kaşık maması ile beslemek için götürdüler Defne'mi. Herkesin kendi çocuğu kendine güzel gözükürmüş ama gerçekten çok tatlı. Bebek hemşireleri gelip aynı şeyi söylüyorlar. Şu anda gözler lacivert biliyorum koyulaşacak ama uyansın açsın gözlerini ve gözlrini seyredelim diye etrafında pervane oluyoruz. Evet hayatım ve önceliklerim tamamen değişiyor. Ama Arda ve Atakan ilk göz ağrılarım olacaklar bu değişmeyecek... Öpüyorum çok...

CRESCENT dedi ki...

Simay'cığım,
Simay Anne,hala inanmak zor geliyor,inşallah hafta sonu geleceğiz ve göreceğiz Defne hanımı ,yazdıklarını okudukça merakım daha da artıyor,gerçi resimlerini gördük ama koklayamadık henüz.İnşallah herşeyin en güzeli sizlerin olur çünkü bunu gerçekten hak ediyorsunuz,hepinizi çooookkkk öpüyorum...)

Adsız dedi ki...

Canımcım,tebrik ediyorum,minik prensese ve ailesine mutlu,sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum,hep birlikte olurlar inşallah.Sevgiyle kalın..Şehla.

Age35 dedi ki...

Crescentcım,bebişinize hayırlı ömürler diliyorum.Kardeşine de geçmişler olsun,sezeryan ağrıları da zordur..

CRESCENT dedi ki...

Şehla,
Çok teşekkürler ve çok sevindim seni görünce:)))Daha önceki mailimin sana ulaşıp ulaşmadığından emin değildim.Sizin küçük prenses de abla oldu artık bu durumda:)Buraya geldiğinizde haberim olsun (ama erken!)görüşelim artık.Çoook öpüyorum...

Age35,
Teşekkürler:)Gerçekten sezeryan ağrıları zordur ama bebek için katlanılıyor işte :)))

nimetin.blogspot.com dedi ki...

crescent simayın mesajını okudum ve ayrica hastanede bu haldeyken hiç bişey yokmuş gibi yazabildiğini de ayrıca tebrik ederim. benim doğumumun 2. günündeki halimi düşününce:))) simaya çok selamlar. Toplu İstanbul gezisi ayarlayabilirsek mutlaka kendisini ziyaret edeceğim. Defne hanımı bende merak ettim;) bide bişey var elbette güzel bebek olacak. anne güzel, baba yakışıklı daha ne olsun yani kardeşim! aaaaaa......

nimet

Adsız dedi ki...

13 yıllık bir teyze olarak seni tebrik ediyorum.küçük prensesin hayatı her zaman sağlıklı, mutlu ve basarılı olsun. Belma

CRESCENT dedi ki...

Vaaayyyy Belma Hanımlar da buradaymıııış :))) Teşekkürler Belma. İnşallah darısı sizi de başınıza:) Beni takip ettiğinden emin değildim, şimdi biraz daha dikkatli yazayım da B........ailesine açık vermeyelim:)))))))

Adsız dedi ki...

Aşkolsun canım; eğer bu aileden tek takip eden bensem problem değil :)))) Belma

CRESCENT dedi ki...

Evet Belma, şu anda öyle gözüküyor:)))Sana da güvenebileceğime göre sorun olmayacaktır :))))