17 Nisan 2006

İstanbul Macerası...


Hafta sonu bebişi görmeye İstanbul’a gittik, hem de yataklı trenle uyuya uyuya gittik,geldik.Bebek maşallah çok tatlıydı, aynı annesi (kardeşime torpil geçeyim :)) Daha şimdiden herkesi peşinden koşturmaya başladı,herkes etrafında pervaneydi.Benim oğluşlarımın bebeklikleri geldi aklıma, o kadar çabuk büyüyorlar ki...

İstanbul’a gidipte İkea’ya gitmemek olur mu hiiiiç, olmaaaazz! Gittik tabi ki.Oraya her gittiğimizde mutlaka alacak bir şeyler buluyoruz,evimizi seven bir çitf olarak :)) Modern dizaynlarını çok seviyoruz ve tabiki çok akılcı, pratik çözümlerini.Özellikle de kutularını :) Oyuncaklar kutuya, kıyafetler kutuya,takılar kutuya,kalemler kutuya, kağıtlar kutuya, yakında kendimiz de birer kutuya girip öyle oturacağız evde :))))))

Pazar günü İstanbul’un o güzel havasından biz de nasibimizi aldık.Çocuklarla beraber Bostancı sahilinden başladık yürümeye sonra çocukların en sevdiği şeyi yaptık, denize taş attık! O kadar çok attık ki (ve yanımızdaki bir sürü insanda aynı şeyi yapıyordu) bir ara bu taşlar ata ata biter mi ,biterse ne oluru düşünmeye başladım :) Öğrendim ki Lodos onları geri getirirmiş:))) İnsanın ciğerlerine işleyen denizin kokusunu çektik içimize ve birkaç aylık depoladık. Daha sonra üst yola çıkıp Suadiye-Şaşkınbakkal tarafına doğru sosyeteye aktık! :) Orada yürümek bana her zaman ilginç gelmiştir, insanların çoğu podyuma çıkmış gibi bir edayla yürür ve öyle her yerde rastlayamayacağınız ilginç tarzlı, high quality (!) insanlar vardır.Bir de bu yolun çocuklarla dönüşü var deyip çok da fazla uzatmadan eve dönüş yoluna koyulduk.

Yoğun,yorucu ve bir o kadar da güzel bir hafta sonuydu.Artık İstanbul’a gitmek için küçük (büyük!) bir sebebimiz daha olacak ,belki de en önemli,en tatlı,en şirin sebep :)))

14 yorum:

zeyno dedi ki...

IKEA Geçen hafta İzmir de de açıldı ve gitmek için sabırsızlanıyorum. Ben de severim ev dekorasyonunda orjinal ve pratik şeyleri.Şimdilik kataloğunu gördüm ve kutulara bayıldım sizin gibi...

nimetin.blogspot.com dedi ki...

çok gıcıksın hilal:))))) bende gitmek istiyorum ikeaya ya:(((

nimet

rks dedi ki...

Şu İstanbul'a gitmek bir türlü uzun zamandan beri kısmet olmadaı. En son 17/08/2003'te iş görüşmesine gitmiştim. Hiç bir yeri gezmeden geri döndüm.

Bu arada ben de yarın dayı oluyorum. İnsanın yeğeninin olması nasıl bir duygu???

Gamzeli dedi ki...

Allah bebişinizi analı babalı büyütsün inşallah..aynı dilekler senin oğluşların içinde geçerli canım...

İstanbul ' a bir kere geldim üsküdar'da kaldım...kadıköy' e geldim ve boğaz turu yaptık...En çok sevdiğim boğaz turuydu...Başkada bir yerini beğenmedim ama tabiki karşı tarafa hiç gitmedim bilmiyorum :)

CRESCENT dedi ki...

Myjulyet,
Evet,biz de senin gibi hafta sonu İstanbul'un tadını çıkaranlardandık :)

Zeyno,
İkea bağımlılık yapıyor bence:)En kısa zamanda gidin,beğeneceğinize eminim :)

Nimet,
Karrrdeşim,İkea'ya gidemedin diye niye gıcıklık yapıyorsun:)Hilal değil,Crescent,Crescent! :)))))))

Secret,
İyi olduğuna sevindim gerçekten,o cıvıl cıvıl ,kıpır kıpır kız nerelere gitti diye merak ediyordum:))) Kıskançlık olayı ile ilgili bir şeyler tahmin ettim ama?..... neyse, sen ders çalış bu aralar,ara sıra da uğrarsın :)Kendine iyi bak :))))

Tarkan,
Ooooo,sen çok eski zamanlarda kalmışsın,o zamanlardan beri İstanbul çok değişti, 2. boğaz keşfedildi,onun üzerine de 2 köprü yaptılar,gökyüzünden giden metro inşa edildi,hem artık istanbul'a girişler de vizeyle :)))))))
Evet biraz fazla uçtum:))İstanbul hala aynı,güzel İstanbul işte,fırsatın olursa gezmeye git mutlaka,özellikle tarihi yerleri,Topkapı Sarayını mesela,bir de boğaz gezisi yap tabi ki:)
Demek büyük gün yarın,şimdiden tebrik ederim,insanın yeğeninin olması çok güzel bir duygu tabi ki,
kendi çocuğunmuş gibi bakıyorsun,senden bir parçaymış gibi,yarın anlarsın inşallah :))))

Gamzeli,
Teşekkürler,darısı sizlerin başına:))
Benim çocukluğum yaz aylarında Kadıköy'de geçti,yıllarca İstanbul'un sadece bu tarafını bildim,ne zaman okul bitti,iş görüşmeleri falan karşı tarafla haşır-neşir olduk,oraların tarihi güzelliklerini öyle keşfettim.Binalarıyla yapılarıyla asıl eski İstanbul karşı tarafta.Ama o tarafın bir o kadar da karışık yerler olduğunu söylemeliyim.En güzel şeylerden bir olan boğaz turunu da yapmışsın zaten:)

Annelog Atölye dedi ki...

Ben daha gidemedim:((Çok istiyorum ama, gidip boy boy kutular alayım. Hava da güzeldi şansınıza:)

Gamzeli dedi ki...

evet ben karşı tarafa hiç gitmedim o yüzden orası hakkında yorum yapmak istemedim...demek en güzeli boğaz turu o zaman da söylemiştim zaten...Çok beğendim bu boğaz turunu eğer bir daha gelirsem sırf bu yüzden gelicem diye :)

CRESCENT dedi ki...

Annelog,
Aaaaa,çok ayıp hemen git :)))
Evet dediğin gibi hava da güzeldi şansımıza,çocuklar da,biz de keyfini çıkardık :)

Gamzeli,
Yaklaşık 3 sene önce kardeşim evlendiğinde,paraya kıyıp akşam yemeklerini boğazda tekne turu eşliğinde yapmışlardı.Ama herşeye değmişti,çünkü süperdi,o köprünün altından geçmek,kıyıya yaklaşıp Laila'dakilerle karşılıklı el sallaşmak(orada da bir gelin vardı!),tarihi binaları,yeşillikleri,denizi,havası süperdi işte:))) Yeniden gelmeye değer yani :)))

İsmail Taha dedi ki...

İstanbul hafta sonu güzeldi bende bu güzellikten faydalanarak odamda oturdum hafta sonu ve birkaç satır kod yazdım :D.
Tabi yemeğe giderken ve gelirken toplam 2 defa dışarı çıktım :). dışarısı direk küçük çamlıca korusunun içi olduğu için ormanda yürüyüşte yapmış oldum...

U.T dedi ki...

sizi bloguma en süperlere ekledim bilginiz olsun

CRESCENT dedi ki...

İsmail Taha,
Olsun sende faydalı bir iş yapmışsın,ormanda yürüyüş bile tamam,daha ne olsun?:) Yalnız sana bir tavsiye, o yemeğe gidiş-gelişleri bari uzat biraz,ağırdan al,yarın öbür(!?) gün çalışmaya başladığında buna bile fırsatın olmayabilir,benden söylemesi :)))

Uma®sizcan,
Teşekkür ederim,bu ne şeref efendim :)) Tabi ki bende hemen seni ekliyorum takip listeme.
Farkındaysan ®'yi buldum,c'yi de bulacağım :)))

U.T dedi ki...

ha gayret :)

CRESCENT dedi ki...

Uma®siz©an,
Tamam,buldum! :))))

Gamzeli dedi ki...

evet canım haklısın...