27 Nisan 2006

Hayatımız...



Tıpkı kalabalık bir asansördeymişcesine, birbirimize değmeden yaşıyoruz. Her birimiz kapıya doğru dönmüş, ellerini ya önünde birleştirmiş ya da iki yana sıkıca yapıştırmış, kimseye dokunmamaya ve dokunulmamaya çalışarak.

Kat ışıklarını takip eder gibi, tek bir yöne bakarak ve her türlü iletişimin önüne baştan geçerek. Yalnız kaldığımız nadir anlarda aceleyle asansörün aynasında kendimize bakar gibi, arada bir içimizi yoklayarak ve her seferinde kendimizde bir şeyi beğenmeyerek, yalnızlık duygusu daha bir artarak.

Ara sıra duyduğumuz tipik asansör müziğini, sokaklarda yürürken de duyuyoruz sanki:
"Yalnızsın, ama korkma, kalabalığın arasındasın. Meraklanma, herkes senin kadar yalnız. Endişelenme de, kimse dokunmayacak sana. Hiç kimsede de;
‘Ben geldim. Beni dinler misin? Tanımaya çalışır mısın?’ diyecek cesaret yok.
Aman sakın, gözlerini yana kaydırma. Dümdüz, duygusuz bir ifadeyle sabitle bakışlarını.
Asansör durunca da hızla hareket edip, ayrıl asansörden, ya da
yoldaysan, sert, kararlı adımlarla yürü yolunda, nereye gideceksen. Sanki çok önemli bir işin varmış, kime, nereye gideceğini biliyormuşsun gibi."

(...)

Yukarıda ki satırlar bana ait değil ama günlük hayatımızı çok güzel yansıttığı için paylaşmak istedim.Birey olarak ‘iletişimsizlikten ve anlaşılamamaktan’ şikayetçi oluruz. Korkarız yanlış insanlara rastlamaktan veya incitilmekten.
Peki dışarıda yüzlerce insan aynı şikayetlerden yakınmıyor mu?...

10 yorum:

nimetin.blogspot.com dedi ki...

baştan okumaya başladım allah allah bu crescent in tabirine pek benzemiyor ama güzel de yazmış diyerek gidiyordum ki benim değil dedin:)) yazan herkimse güzel ifade etmiş.

nimet

CRESCENT dedi ki...

Bu sayfaya bırakılan 2 yorum benim istedim dışında silindi.Sabah baktığımda biri silinmişti,biraz önce de diğeri silindi.Bu konu ile ilgili fikri olan varsa acil cevap bekliyorum lütfen...

CRESCENT dedi ki...

,
Senin yorumunu okumuştum ama cevap yazamadan silindi,ne olduğunu anlayamadım.Dediğin gibi uzun ama güzel bir yorumdu.Bu arada eski adını belirtmeden (,) diyorum hep ama bunu belirmem de bir sakınca olur muydu merak da ediyorum?

Diğer yorum kimindi bilmiyorum çünkü hiç göremedim ve bu durumda canımı sıktı.Sayfa sahibinin dışında bir başkasının yazılmış bir yorumu silmeye yetkisi var mı?

Huzunbazz dedi ki...

Herkes yazdıgını silme yetkisine sahip.
yazan kisi tarafından sılınmıs canım yardımcı olabildiysem ne mutlu :)

CRESCENT dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
CRESCENT dedi ki...

Evet varmış arkadaşlar, kendimi oldukça cahil hissettim ama ne demişler: "bilmemek değil öğrenmemek ayıp!" :))))))

Huzunbazz dedi ki...

Kesinlikle :D bu arada bu yazıyı okumusdum bende cok hos bi yazı gercekten ama ben asansorde nedense sarkı soleme geregi duyarım surekli zaman cabuk gecsin isterim :)egerki 3-4 kattan fazla cıkıosam kısa bi nakarat ii gelir :)

zeyno dedi ki...

Ben iletişim kurmayı çok seviyorum galiba.Genelde konuşacak birşey bulurum asansörde, otobüste, durakta, alışverişte...Tabi abatrmamak kaydıyla.Ve birşey farkettim ki insanlar gerçekten konuşmaya hasret gibiler, ufacık bir tebessüm, merhaba, iyi günler gibi küçük dialoglar bile güne daha pozitif bakmamı sağlıyor.

CRESCENT dedi ki...

Fatih Altay,
Eğer tanımadığın bir bayanla beraber asansörde çıkarken şarkı söylüyorsan yanlış anlaşılabilirsin ,buna dikkat et derim ben :)))

Zeyno,
Konuşkan biri olmak güzel bir şey,ilk adımı atan kazanır bence de :)

Peace,
Beni sayfanda Huzur Verenler sıfatına layık görüp eklemişsin ,teşekkür ederim :))

CRESCENT dedi ki...

Peace,
Aaaaaa sen misin yaa! Ama tarzını değiştirmişsin,tanıyamadım :))))